Nanotechnológia

A RiMET azért van, hogy Ön a jobbat választhassa

NanotechnológiaA nanoszerkezetű bevonatok azért olyan érdekesek, mert különleges tulajdonságú réteg kialakítását eredményezik, amely sok, újfajta alkalmazást tesz lehetővé. Ilyen például a multifunkcionális bevonatok területe. A lekicsinyített méretéknél megnő a felület, és az anyag extrém tulajdonságai kerülnek előtérbe. Jó példa a nanotechnológia alkalmazására az önszerveződő molekulák felhasználása. Amikor egy fém önszerveződő molekulákat tartalmazó oldatba merül, a két anyag között fellépő kölcsönhatás következtében az oldatban lévő molekulák hosszú láncba rendeződve tömör védőréteget alakítanak ki a fém felszínén. Ez a folyamat önmagától megy végbe, mert energetikailag kedvező. Ezzel a módszerrel tehát mono és multimolekuláris rendszereket hozhatunk létre.

Bővebben: Nanotechnológia

KOPÁS és SÚRLÓDÁS

Kopás és súrlódás A köztudatban majdnem egybe esnek egymással értelmileg. Valószínű ez azért van, mert sokan azt gondolják, hogy mivel a kopás a súrlódásnak a következménye, ezért magától értetődő, hogy vele együtt és hasonlóan változik. Ennek az - bizonyos esetekben helyes - elterjedt megfontolásnak az a hiányossága, hogy nem vesz figyelembe sok más, köztük néhány kulcsfontosságú dolgot.

Bővebben: KOPÁS és SÚRLÓDÁS

Hidegindítás

 

Hidegindítás A hajtástechnikában egyik legismertebb és egyben legnehezebben megoldható probléma a hidegindítás. Ez a különösen kiélezett probléma a belsőégésű motor és erőátviteli egység gyártásában, így az azok felhasználásával építendő jármű, munka, szerszámgép és több más iparágban, s a lánc végén a gépek üzemeltetői és karbantartói számára is.

Bővebben: Hidegindítás

RiMET-L Motorolajrendszer lemosó

Motoröblítés

A tájékozott autósok és a szakemberek tudják, hogy a mai modern olajok az úgynevezett alapolajból és a hozzáadott adalékokból állnak (habosodást, párolgást gátló, hőállóságot, viszkozitást javító, antioxidáns, mosó, stb.). Ezek az adalékanyagok gyakran egymás hatását gyengítik. Ahhoz, hogy ""békésen" működjenek egymás mellett rendkívüli idő- és költségigényes kutatómunka szükséges. Mindez azonban nagymértékben befolyásolja a motorolaj árát. Kevésbé ismeretes azonban az a tény, miszerint a motorolaj egyik legfontosabb mutatója a lemosó képesség, amely az égéstérben keletkező égésmaradványok (koksz, korom, stb.) lemosását jelenti. Ez a képesség azonban az olaj leggyorsabban romló jellemzője is egyben. A lemosó komponens élettartamát a jármű, ill. a motor üzemeltetési körülményei határozzák meg.

Bővebben: RiMET-L Motorolajrendszer lemosó

Copyright 2012. QualityJoomlaTemplates.